Roland van Kessel voorgedragen als burgemeester Cranendonck

Print
Roland van Kessel voorgedragen als burgemeester Cranendonck

Roland van Kessel Afbeelding: Lé Giesen

Panningen / Kessel - Roland van Kessel (48) is dinsdag door de gemeenteraad van het Brabantse Cranendonck voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting begint de Kesselnaar medio november aan zijn nieuwe functie.

Op dit moment is hij nog actief als wethouder van Peel en Maas. Van Kessel volgt straks Marga Vermue op, die vorig jaar naar het Zeeuwse Sluis vertrok. Na haar afscheid fungeerde Henri de Wijkerslooth als waarnemend burgemeester van Cranendonck.

'Ik heb hier lang over nagedacht'
Van Kessel, die tussen 2002 en 2009 ook wethouder was van de toenmalige gemeente Kessel, is trots op zijn voordracht. "Dit is geweldig nieuws. Dit gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Ik heb hier lang over nagedacht. Als wethouder heb ik het enorm naar mijn zin in Peel en Maas, maar je gaat toch over je toekomst nadenken. Burgemeester worden was niet per se mijn ambitie, maar ik wilde sowieso actief blijven in het openbaar bestuur. Toen de burgemeestersfunctie in Cranendonck voorbijkwam, raakte ik tijdens de gesprekken overtuigd. Deze gemeente past bij me. Het is vergelijkbaar met Peel en Maas: een plattelandsgemeente met een bloeiend verenigingsleven, waarin burgerparticipatie hoog in het vaandel staat. Ik denk dat ik me hier thuis ga voelen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →