Meer horeca aan het Munsterplein in Roermond

Print
Meer horeca aan het Munsterplein in Roermond

Boven Blokker komen appartementen. Afbeelding: Jan Kuit

Het Munsterplein in Roermond krijgt waarschijnlijk meer horeca. De gemeente Roermond is in overleg met de eigenaren van de voormalige V&D en Blokker over een herontwikkeling van de panden.

Aan de zuidkant van het Munsterplein mag in totaal 1200 vierkante meter horeca komen, met een  maximum van vier verschillende vestigingen. Dat heeft de gemeente Roermond bepaald,  zo staat in stukken over het programma ‘Vitale Stad’, een investeringsagenda voor de binnenstad. De horeca aan het Munsterplein ligt nu geconcentreerd aan de noordwand. De zuidwand wordt gevormd door de voormalige V&D en Blokker.

Herontwikkeling
In een toelichting laat de gemeente weten dat de eigenaren van beide panden de mogelijkheden voor herontwikkeling bekijken. Uitgangspunt daarbij is behoud van detailhandel op de begane grond, maar mogelijk horeca op de eerste verdieping. De gemeente benadrukt dat er nog niets vaststaat en dat er nog geen definitieve plannen zijn ingediend.

Wel meldt ze dat de tijdelijke winkels in het V&D pand, onder meer de Prijsmepper, per 1 januari  vertrekken. Eigenaar Pro Winko gaat het pand dan casco opleveren om het vervolgens te kunnen verbouwen. Of  ook de gevel op de schop gaat, is niet duidelijk. Pro Winko reageerde dinsdag niet op vragen.

Appartementen
Boven Blokker komen verder appartementen. Het pand bevat meerdere etages, ooit winkelruimte maar nu deels leegstaand. Eigenaar HB Capital  heeft bij de gemeente een principeverzoek ingediend om  twaalf appartementen te mogen realiseren. Volgens een woordvoerder van de investeringsmaatschappij worden de plannen momenteel uitgewerkt en staat het aantal nog niet vast. Hij benadrukt dat de winkel, die op de begane grond en eerste verdieping zit, vooralsnog gehandhaafd blijft, "tenzij zich iemand bij ons meldt die er een goed horeca-concept wil beginnen.”

Het Munsterplein zelf is eveneens onderdeel van Vitale Stad. Het plein gaat eind volgend jaar op de schop en wordt helemaal heringericht. Het ontwerp is in concept gereed; het college beslist er binnenkort over. Ook komt er meer groen op het plein en wordt de Abdijtuin naast de Munsterkerk meer bij het plein betrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →