Taxatie van oude boeken in Bastion Hotel

Print
Taxatie van oude boeken in Bastion Hotel

Arie Molendijk op een taxatiedag in de bibliotheek van Loenen aan de Vecht. Afbeelding: Molendijkboeken

Wie denkt zeldzame boeken of documenten te hebben, kan deze op donderdag 4 oktober laten taxeren in het Bastion Hotel aan de Boschstraat in Maastricht.

De Rotterdamse taxateur van oude boeken, Arie Molendijk, taxeert donderdag 4 oktober van 14.00 tot 17.00 uur zeldzame boeken in het hotel aan de Boschstraat. Daarbij kan gedacht worden aan (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten, prenten of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog.

De taxaties die Molendijk verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Hij werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Kosten
Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Meer informatie via www.molendijkboeken.nl    

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →