Twee aanhoudingen na achtervolging op A2

Print
Twee aanhoudingen na achtervolging op A2

Afbeelding: ANP

Na een korte achtervolging door de politie zijn dinsdag op de A2 twee mannen aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. De bestuurder gaf bovendien een valse naam op en had geen rijbewijs bij zich. De auto is in beslag genomen.

Vlak voor Kelpen-Oler gaven agenten de betrokken auto een volgteken, omdat ze de inzittenden wilden controleren. In eerste instantie leek de bestuurder gevolg te geven aan het verzoek, maar op een gegeven moment ging hij er vandoor.

Verstopt op toilet
Na een korte achtervolging werd de auto op parkeerplaats de Meiberg tot stoppen gedwongen. De twee inzittenden verlieten direct de auto en namen de benen. Ook nu werd de achtervolging ingezet en even later werd de bijrijder, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Hij werd aan een verkeersbord vastgezet, waarna naar de bestuurder gezocht werd. Deze 24-jarige man uit Ter Apel kon worden aangehouden op het toilet van een restaurant. 

Cocaïne
Bij fouillering van de verdachten werd bij de bestuurder bijna 2 gram cocaïne aangetroffen. Beide verdachten konden zich niet identificeren. De bestuurder gaf een valse naam op en bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Bii controle van de auto, die was voorzien van een Engels kenteken, bleek dat deze geen geldig kentekenbewijs had, er was geen belasting betaald en de APK was ook verlopen. Het voertuig werd in beslag genomen en afgesleept. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →