‘Verbaasd’ Kunstencentrum Venlo moest subsidiekorting uit de media vernemen

Print
‘Verbaasd’ Kunstencentrum Venlo moest subsidiekorting uit de media vernemen

Het Kunstencentrum in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen?

Venlo - Het Kunstencentrum in Venlo reageert verbaasd en teleurgesteld op het nieuws dat het een kwart van de subsidie moet inleveren.

Volgens lid van het managementteam Eric Lamers heeft het Kunstencentrum "de berichten dinsdag vol verbazing meegekregen uit de media.” Het Kunstencentrum was volgens Lamers vooraf niet geïnformeerd over de subsidiekorting van 222.000 euro per 2020. Volgend jaar moet het Kunstencentrum al 111.000 van de huidige 888.000 euro subsidie inleveren.

Lamers laat weten dat het Kunstencentrum nu nog niet inhoudelijk op de maatregel van het gemeentebestuur in wil gaan. "We bekijken nu de argumentatie en willen ons inhoudelijke standpunt op 10 oktober aan de gemeenteraad bekendmaken.”

Bezuinigingen
Venlo bezuinigt op het Kunstencentrum omdat het gemeentebestuur van mening is dat ook de culturele sector een bijdrage moet leveren aan de bezuinigingen in de gemeente. Volgens Venlo kan de culturele instelling de subsidiekorting opvangen door meer geld te vragen aan cursisten of eigen kosten te verlagen.

Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat wethouder Marij Pollux (Cultuur, GroenLinks) het Kunstencentrum vlak voor de publicaties in de media zelf wilde informeren. "Daar was toen alleen niemand bereikbaar", aldus de woordvoerder. "Pas later op de dag is het gelukt om contact te leggen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →