Eis: drie jaar cel voor schietpartij bij sportschool in Venlo

Print
Eis: drie jaar cel voor schietpartij bij sportschool in Venlo

Afbeelding: Istock

Venlo - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Maastricht drie jaar gevangenisstraf, waarvan een voorwaardelijk, geëist tegen de 28-jarige Bashir B. uit Panningen. De man heeft op 4 januari bij sportschool Basic Fit aan de Nijmeegseweg in Venlo twee keer geschoten op de onderbenen van een man uit Venlo met wie hij al langer ruzie had.

B. en het slachtoffer  zouden al maanden een financieel geschil hebben gehad. B. beweert dat zijn opponent hem en familieleden meerdere malen heeft bedreigd en driemaal een auto heeft vernield. Naar aanleiding daarvan zou hij uit angst een wapen en een kogelvrij vest hebben aangeschaft.

Schietpartij
Op 4 januari liepen de twee elkaar na middernacht tegen het lijf in de sportschool in Venlo. Zij beweren beiden dat ze op dat late tijdstip nog wilden gaan sporten.  Over en weer werd er gedreigd en gescholden. De twee kemphanen daagden elkaar uit om naar buiten te gaan om daar ‘te zaak op te lossen’.  Dat leidde uiteindelijk tot de schietpartij. Bashir B. nam daarna de benen en meldde zich bijna twee weken later bij de politie. Hij zit sinds 17 januari in de cel.

Lees ook: Bashir B. blijft in de cel voor neerschieten 22-jarige Venlonaar

Volgens officier van justitie Edzo Stevens heeft B. zich die nacht schuldig gemaakt aan een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Er zou sprake zijn van voorbedachte raad. De verdachte ging immers gewapend naar de sportschool gegaan terwijl hij wist dat hij het latere slachtoffer daar zou kunnen ontmoeten. “Wat bezielt je dan?” De openbaar aanklager maakte er geen geheim van dat wellicht een groter conflict, bijvoorbeeld over drugs,  tot het geweld heeft geleid.

“Verdachte en slachtoffer laten niet het achterste van hun tong zien”.  

Advocaat Serge Weening van B. vindt dat er geen sprake is geweest van een vooropgezet plan. Zijn cliënt B. had weliswaar een wapen bij zich maar zou nooit de bedoeling hebben gehad om te gaan schieten. Hij zou dat uiteindelijk uit angst wel hebben gedaan. Volgens de raadsman zou de rechtbank B. een aanzienlijk lager straf moet opleggen. De uitspraak is op 17 oktober.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →