Eis: 4 maanden cel voor ontucht met kind Weert

Print
Eis: 4 maanden cel voor ontucht met kind Weert

Afbeelding: iStock

Een 64-jarige Portugese huisvriend van een gezin uit Weert heeft woensdag 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen. Hij zou ongeveer een jaar lang ontucht hebben gepleegd met de 5-jarige dochter van het gezin.

Het zedenmisdrijf kwam aan het licht toen een nichtje van het meisje de 'huisvriend' op 27 augustus 2016 betrapte terwijl hij in de woonkamer op de bank het kind betastte. Uit een verhoor van het meisje zelf bleek daarna dat de ontucht al een jaar gaande was. De verdachte zelf ontkent in alle toonaarden. Voor justitie staat echter vast dat mede dankzij de verklaring van het nichtje voldoende bewijs is voor de ontuchtige handelingen. 

Aangezien de verdachte zich amper in het Nederlands verstaanbaar kan maken, heeft de Officier van Justitie tegen hem geen taakstraf geëist maar een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter doet in Roermond over twee weken uitspraak. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →