Terreurverdachten blijven voorlopig vastzitten

Print
Terreurverdachten blijven voorlopig vastzitten

Afbeelding: Politie/still uit video

De zeven verdachten die vorige week zijn opgepakt vanwege het plannen van een aanslag bij een groot evenement in Nederland, blijven zeker nog veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris woensdagmiddag besloten.

Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten zijn onder meer aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen voor explosieven voor bomvesten gevonden en 100 kilo kunstmest, dat mogelijk geschikt is voor het maken van een autobom.

Lees ook: Aanhoudingen in Weert voor plannen 'grote terroristische aanslag' in Nederland

Aanhouding
Vier verdachten werden aangehouden in Weert. De overige terreurverdachten zijn in Arnhem gearresteerd. Bij hun aanhouding waren de mannen in het bezit van vijf handvuurwapens

Aanslag op evenement
Volgens het Openbaar Ministerie wilden de mannen een terreuraanslag plegen op een evenement met kalasjnikovs en bomvesten. Op een andere plaats wilden ze een autobom laten ontploffen. Het is nog altijd onduidelijk welk evenement ze op het oog hadden.

Verdachten
Drie van de verdachten, die tussen de 21 en 34 jaar zijn, komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Vlaardingen en een uit Huissen. Ze zitten nog altijd in beperking, wat inhoudt dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben.