Zes jaar cel voor misbruik dochter en mishandeling vrouw en zoon

Print
Zes jaar cel voor misbruik dochter en mishandeling vrouw en zoon

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Een 41-jarige man uit Beesel is veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel misbruik van zijn dochter en mishandeling van zijn vrouw en hun zoon.

Het Openbaar Ministerie (OM) had acht jaar geëist, maar volgens de rechtbank wordt in vergelijkbare zaken normaal vijf à zes jaar cel opgelegd.

Gevlucht
De zaak kwam vorig jaar aan het licht toen de vrouw met haar drie kinderen het huis ontvluchtte. Ze belandde op het station in Reuver, waar ze haar verhaal deed aan de politie. De vrouw vertelde dat de oudste dochter van A. al een tijd niet meer ongesteld was.

Haar dochter, die dertien jaar was, bleek op dat moment 14 weken zwanger te zijn. Na een abortus bleek uit DNA-onderzoek dat de verdachte, Falmas A., de vader van de baby was.

Misbruikt
De Syrische vluchteling Falmas A. verklaarde dat niet hij maar de moeder het meisje zwanger had gemaakt door zijn sperma in te brengen, maar dat vond de rechtbank in Roermond niet geloofwaardig.

De rechtbank achtte bewezen dat A. zijn dochter een half jaar lang meermalen heeft misbruikt en zijn vrouw en 10-jarige zoon heeft mishandeld. Het meisje is nog altijd in behandeling om het misbruik te verwerken.

Volgens de rechtbank heeft de man een "ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit en waardigheid" van zijn dochter. Uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek bleek niet dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →