Minister voor de rechter om verbieden Stint

Print
Minister voor de rechter om verbieden Stint

Afbeelding: AD/Hollandse Hoogte

Kinderdagverblijf Het Kinderstraatje in Almere sleept minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voor de rechter vanwege het verbod op de Stint. Dat bevestigt advocaat Werner van Bentem.

Kinderdagverblijven moeten veel extra kosten maken nu ze het elektronisch vervoermiddel niet meer mogen gebruiken. Volgens Van Bentem is het besluit van de minister te kort door de bocht en is er niet goed gekeken naar de gevolgen voor gebruikers. Dat zegt hij tegen de Telegraaf.

Eerder meldde RTL Nieuws dat de maker van de Stint zelf een rechtszaak aanspant. Het bedrijf kan dat echter niet bevestigen.

Geen harde link
Eigenaar Edwin Renzen gaf eerder wel aan het besluit voorbarig te vinden. Volgens Renzen is de Stint die bij het ongeluk in Oss betrokken was nog niet onderzocht, en kan dus geen harde link gelegd worden tussen het tragische voorval en de veiligheid van het voertuig. In Oss kwamen vier kinderen om het leven. 

Een woordvoerder van minister Van Nieuwenhuizen laat weten de kwestie uit te zoeken en later met een reactie te komen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →