Eigen bieb voor alle Kerkraadse reguliere basisscholen

Print
Eigen bieb voor alle Kerkraadse reguliere basisscholen

Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade - Alle Kerkraadse reguliere basisscholen hebben binnenkort een eigen bibliotheek. Het project van de Bibliotheek Kerkrade e.o. moet de leesvaardigheid en geletterdheid in de gemeente bevorderen.

Woensdag, bij de start van de Kinderboekenweek, werd in HuB Kerkrade het startschot gegeven voor het project. Via een live-verbinding was te zien hoe het eerste boek werd uitgeleend op basisschool St. Ursula.

Belangrijk
"Leesvaardigheid en een goede woordenschat is ontzettend belangrijk. Toch hadden tot woensdag maar drie van de tien Kerkraadse basisscholen een kwalitatief goede eigen bieb", zegt directeur van de bibliotheek Ralph Henssen.

"Basisschool Steltloper heeft dat zelf geregeld en bij De Schakel en De Spoorzoeker is een steunpunt van ons. Bij de overige zeven scholen was er sprake van nagenoeg geen of een nogal verouderde bieb. Nu krijgen ook zij een eigen actuele schoolbibliotheek."

Onderhouden
In totaal zijn er voor zo’n 1.600 leerlingen bijna 5.000 nieuwe boeken aangeschaft. Gemiddeld krijgt elke school dus ongeveer 700 boeken. De kosten bedragen 90.000 euro en worden gedeeld door de bibliotheek en de provincie Limburg. Drie jaar lang wordt de collectie onderhouden door de bibliotheek, daarna moeten de scholen daar zelf voor gaan zorgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →