Heineken-ontvoerder neergeschoten met zwarte plaksnor op bovenlip

Print
Heineken-ontvoerder neergeschoten met zwarte plaksnor op bovenlip

Afbeelding: ANP

Heineken-ontvoerder Frans Meijer (65) blijkt dinsdagochtend op straat beschoten te zijn terwijl hij zich had vermomd met een zwarte plaksnor.

Meijer werd in Amsterdam na een achtervolging van de politie neergeschoten na een telefonische melding over een 'verdachte situatie'.

Meijer was mogelijk samen met zijn zoon, die volgens de politie eveneens een zwarte snor droeg, van plan om een roofoverval te plegen. Na de melding over een verdachte situatie sprak een motoragent de twee mannen aan op straat. Het besnorde duo zette het meteen op een lopen. Toen de agent een vuurwapen zag bij een van de twee mannen schoot hij Frans Meijer neer. 

Lees ook: Heineken-ontvoerder Frans Meijer neergeschoten

Gevlucht
Meijer was een van vijf Heinekenontvoerders. Na de ontvoering was hij naar Paraguay gevlucht. Daar heeft hij enkele jaren ondergedoken gezeten, tot de bekende misdaadverslaggever Peter R. De Vies hem uiteindelijk op wist te sporen. 

De politie is inmiddels druk bezig met het onderzoek en vraagt getuigen of ze de beide mannen dinsdag hebben gezien en of ze hebben gezien wat ze allemaal aan het doen waren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →