Verdachte pony-verkrachting psychiatrisch onderzocht

Print
Verdachte pony-verkrachting psychiatrisch onderzocht

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De 51-jarige Roermondenaar Frank E., die ervan wordt verdacht een pony te hebben verkracht in Roermond, moet nog nader door een psychiater worden onderzocht. De rechtbank in Roermond kwam daardoor woensdagmiddag niet aan een inhoudelijke behandeling van de zaak toe.

De Roermondenaar werd in mei 2017 door de eigenaar van de pony betrapt toen hij in een weiland met zijn broek op zijn enkels achter het dier stond. E.  sloeg op de vlucht, maar een gewaarschuwde buurman wist hem uiteindelijk vast te houden totdat de politie kwam.

DNA
Politie en justitie hebben lange tijd nodig gehad voor het onderzoek in de zaak. Zo werd er onder meer DNA afgenomen van de pony. Justitie legt hem niet alleen ontucht met een dier ten laste, maar E. zou in november vorig jaar in Heythuysen ook nog een BH hebben gestolen in een winkel.

Wanneer de zaak verder gaat is nog onbekend. Volgens de eigenaar van de pony heeft het dier geen blijvende schade overgehouden aan de verkrachting.

Lees ook: Politie slaat man in de boeien na ontucht met pony

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →