Schuurs/Mertens naar kwartfinales in Peking

Print
Schuurs/Mertens naar kwartfinales in Peking

Afbeelding: Getty Images

Tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt is met haar Belgische dubbelpartner Elise Mertens goed begonnen aan het WTA-toernooi in Peking.

Het als vierde geplaatste koppel won in de tweede ronde in twee sets van de Letse Anastasija Sevastova en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova: 7-5 6-2. De partij duurde 1 uur en 14 minuten.

Wuhan
Schuurs en Mertens hoefden in de eerste ronde in de Chinese hoofdstad niet in actie te komen. In de kwartfinales wachten de Amerikaanse Nicole Melichar en de Tsjechische Kveta Peschke.

Schuurs en Mertens schreven zaterdag nog het dubbeltoernooi in het Chinese Wuhan op hun naam. Die triomf leverde het succesvolle duo een ticket op voor de WTA Finals eind deze maand in Singapore. De beste acht tenniskoppels van het seizoen mogen aan dat lucratieve eindtoernooi deelnemen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →