Slob: 'Nieuwe signalen leiden tot aanvullend onderzoek LVO'

Print
Slob: 'Nieuwe signalen leiden tot aanvullend onderzoek LVO'

Onderwijsminister Arie Slob Afbeelding: ANP/Jerry Lampen

Onderwijsminister Arie Slob schrijft woensdag in een brief aan de Tweede Kamer dat de onderzoeken naar de kwaliteit van scholen van Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) langer dan gepland op zich laten wachten. "De oorzaak is dat er nieuwe signalen zijn binnengekomen die tot aanvullend onderzoek leiden."

Ook de huidige situatie op het VMBO Maastricht is volgens Slob nog lang niet zorgenvrij: "Mede naar aanleiding van de aanhoudende signalen over de situatie in Maastricht maak ik mij zorgen over de onderwijskwaliteit aldaar. De inspectie oefent verscherpt toezicht uit op VMBO Maastricht en ik blijf de ontwikkelingen nauwgezet volgen."

Rapport
Woensdag wordt door de Onderwijsinspectie het eerste inspectierapport gepubliceerd: dit is het formele rapport over de 353 afgekeurde examens op het VMBO Maastricht. 

Kwaliteit en handelen
Medio december volgen dan nog twee rapporten van de inspectie naar zowel de kwaliteit van elf scholen van LVO en het onderzoek naar het bestuurlijk handelen van LVO. "Zodra ook deze twee onderzoeksrapporten met oordeel van de inspectie beschikbaar zijn, kan ik een gefundeerd oordeel geven over de kwaliteit van het onderwijs van LVO en de wijze waarop dit wordt bestuurd. Daar moet ik nu dus nog op wachten,’’ schrijft Slob. 

Naast deze twee inspectierapporten komen in december ook nog de onderzoeken van de Auditdienst Rijk naar het handelen van de inspectie bij VMBO Maastricht en van de VO-raad –die de situatie op alle middelbare scholen in Nederland onder de loep neemt - naar buiten.

Eind december hoopt Slob de Tweede Kamer uitgebreid te kunnen informeren over de resultaten en ook zijn persoonlijke reactie te kunnen geven. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen