Achat gaat Maanhotel niet exploiteren

Print
Achat gaat Maanhotel niet exploiteren

Afbeelding: Weller

De Duitse hotelketen Achat ziet ervan af om het Maanhotel in Heerlen te exploiteren. Bouwheer Jongen praat met andere partijen.

Achat Hotels had een contract met de vorige bouwheer Werner Kindermann om het hotel in het Maankwartier voor een periode van twintig jaar te exploiteren.

Kindermann heeft zich onlangs echter laten uitkopen door Bouwbedrijven Jongen (VolkerWessels). Dit gebeurde nadat de aannemer de bouw meer dan eens voor langere tijd had stilgelegd, omdat Kindermann niet aan zijn betalingsverplichtingen zou hebben voldaan.

Afbouwen
Robert Kamphuis van VolkerWessels zegt dat aannemer Jongen nu eerst het hotel afbouwt. "Wij zijn daarnaast in gesprek met partijen over de exploitatie, maar daarover kunnen we in dit stadium nog geen mededelingen doen."

Axel Kross, verantwoordelijk voor de expansie van Achat Hotels, stelt dat zijn firma geen voorstel heeft ontvangen om in Heerlen te blijven. "Onze aandacht ligt nu bij uitbreiding in Duitsland. Heerlen is uit beeld geraakt. Maar dat kan volgende maand weer anders liggen."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje