Bram Moszkowicz over biografie vader: 'Dat hakt er wel in'

Print
In de synagoge van Maastricht had woensdag een eerbetoon plaats aan strafpleiter Max Moszkowicz senior, ter gelegenheid van de verschijning van een biografie over zijn leven: ‘De Bokser’.

Bram Moszkowicz heeft door het lezen van De Bokser een aantal nieuwe dingen geleerd over zijn vader. "Hij kon op enig moment ontsnappen, maar dat niet heeft gedaan wetende dat zijn vader nog in het kamp zat. Dat wist ik niet. Dat hakt er wel in", aldus Bram Moszkowicz.

In het boek, dat geschreven is door de Heerlense NRC-journalist Marcel Haenen, is volgens de broers te lezen dat de Maastrichtse historicus Paul Bronzwaer Moszkowicz sr. een 'commerciële holocaust exploitant' noemt. 

Verontwaardigd
Bronzwaer vermoedt dat Moszkowicz korter in verschillende concentratiekampen zat dan hij heeft gezegd. Bram: "Papa heeft het kampnummer op zijn arm getatoeëerd staan, waar komt dat dan vandaan?" De broers reageerden dinsdagavond in tv-programma De Wereld Draait Door verbolgen over Bronzwaers veronderstelling dat hun vader het nummer zelf op zijn arm heeft laten zetten.

Lees zaterdag 6 oktober in De Limburger een uitgebreid verhaal over het boek over Max Moszkowicz senior.


Benoit Wesley (L) en burgemeester Annemarie Penn Te strake (R) leggen bloemen bij het voormalige woonhuis van Max Moszkowicz senior en zijn ouders aan de Grote Gracht als eerbetoon aan de strafpleiter.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →