PSV geeft voorsprong weg tegen Inter en blijft zonder punten in Champions League

Print
PSV geeft voorsprong weg tegen Inter en blijft zonder punten in Champions League

Afbeelding: ANP

SV lijkt na twee groepswedstrijden in de Champions League al behoorlijk kansloos voor het bereiken van de volgende ronde. Na FC Barcelona (4-0) was ook Internazionale (1-2) te sterk voor de landskampioen van Nederland.

In een voor PSV frustrerend verlopen duel maakten details tegen de Italianen het verschil. Doelman Jeroen Zoet kende een ongelukkige avond en had aan beide tegendoelpunten schuld, met name de tweede.

Zelfvertrouwen
PSV werkte de voorbije dagen met veel zelfvertrouwen toe naar het duel met Inter. Na zeven achtereenvolgende zeges in de eredivisie (waaronder een overtuigende 3-0 op Ajax) leefde in Eindhoven bij veel mensen de gedachte dat ook tegen de huidige vier uit de Serie A een goed resultaat mogelijk was.

Met de inmiddels al wekenlange vaste basisformatie nam PSV voor eigen publiek het initiatief. De eerste twee hoekschoppen waren wel voor Inter, maar de eerste grote kansen direct daarna voor PSV. In de 3e minuut speelde Angeliño eerst een counter niet goed uit. Een minuut later had Steven Bergwijn van dichtbij een perfecte schietkans, maar de aanvaller raakte de bal niet goed.

Boeiend
Inter was ook niet naar Eindhoven gekomen om te verdedigen. Dat zorgde voor een levendig en boeiend duel. Net toen Inter wat controle leek te krijgen, kwam PSV op voorsprong. Pablo Rosario schoot, onder toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman, van buiten het strafschopgebied schitterend raak. Rosario maakt voor het eerst deel uit van de vorige week bekendgemaakte voorselectie van Oranje.

Aanvoerder Mauro Icardi was in het vervolg van de eerste helft met zijn hoofd een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar PSV bleef overeind. De laatste minuten voor de pauze waren cruciaal. Doelman Samir Handanovic kreeg tot woede van de PSV'ers slechts geel toen hij buiten het zestienmetergebied hands maakte toen Bergwijn de bal langs hem heen tikte. Aan de andere kant liet zijn collega Jeroen Zoet kort daarop een schot van grote afstand van Kwadmo Asamoah los. In derde instantie kwam de bal voor de voeten van Radja Nainggolan, die de bal van net buiten het strafschopgebied wel binnen wist te werken.

Zoet maakte zijn avond nog ongelukkiger, toen hij in de tweede helft na een kwartier spelen onnodig zijn doel uitkwam. De keeper liep Daniel Schwaab (die nog in duel was met Icardi) omver. Icardi pakte daarna de bal op en schoot Inter naar de zege: 1-2.