Lokale omroep Echt-Susteren trekt de stekker eruit

Print
Lokale omroep Echt-Susteren trekt de stekker eruit

Omroep LOES op archiefbeeld. Afbeelding: Maartje van Berkel

De lokale omroep Echt-Susteren (LOES) trekt de stekker eruit. Dat is besloten na een vrijwilligersbijeenkomst woensdagavond. De omroep kampt met schulden, verouderde apparatuur en ziet geen andere uitweg.

Het doemscenario is uitgekomen voor de lokale omroep LOES. Vorige week klopte het bestuur aan bij de gemeente. De stichting ligt financieel op haar gat en vroeg de gemeente om een financiële injectie van zestig duizend euro, op zeer korte termijn. Daarmee moest er onder andere nieuwe apparatuur komen.

Geen hulp
De gemeente liet weten niet aan de oproep te kunnen voldoen. Burgmeester Jos Hessels, portefeuillehouder, stelde dat het "juridisch onmogelijk is omdat het bedrag niet is opgenomen in de begroting." Daarmee viel het doek voor de omroep definitief.

Lees ook: Voorzitter en vrijwilligers omroep LOES vertrekken

Schrikken
Zo’n twintig LOES-vrijwilligers werden woensdagavond met spoed bij elkaar geroepen, waar de pas aangetreden voorzitter Jan Vleeshouwers het slechte nieuws vertelde. Daarna was er volgens de voorzitter ‘een doodse stilte’ en ‘serene rust’. "Het is schrikken. Dit zijn medewerkers die lange tijd met passie en plezier vrijwillige uren in de omroep hebben gestoken. Dit komt hard aan.” Het beeld van de omroep gaat vanaf vrijdag op zwart. De website blijft nog even in de lucht, aldus de voorzitter.

Toekomst
Hoe de toekomst eruit ziet, is nog onduidelijk. "We gaan eerst even rust nemen. Daarna kijken we of we onder een andere naam een doorstart maken of bijvoorbeeld de samenwerking opzoeken. Vaststaat dat de naam LOES verledentijd is."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen