Laatste bakdag in ’t Bakkes van Welten

Print
Laatste bakdag in ’t Bakkes van Welten

Afbeelding: iStock

De laatste fruitoogst van de boomgaard wordt zondag verwerkt in de vlaaien tijdens de laatste bakdag in ‘t Bakkes va Welte in Heerlen.

Na de zondagsmis (10.00 uur) wordt er in processie een rondje rond de kerk gelopen, onder muzikale begeleiding van harmonie TOG. Deze eindigt bij het kruis op de Doom. De bakkers en vrijwilligers van 't Bakkes zijn dan al lang bezig met de voorbereidingen want tegen 12.00 uur moeten de vlaaien en de koffie klaar staan voor de deelnemers. Herriemenie Miserabel zorgt voor de muziek.

Limburgse Molendag
Ter gelegenheid van de Limburgse Molendag is op zondagmiddag om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur een excursie  die begint bij de Weltermolen, aan de Welterkerkstraat 2. De molenaars geven uitleg over de historie en de werking van de watermolen. Als er voldoende water in de vijver staat kan er ook worden gemalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen