Gemeenten Noord-Limburg breken met Leisure Port

Print
Gemeenten Noord-Limburg breken met Leisure Port

Afbeelding: ANP

Haelen - De gemeenten in Noord-Limburg beëindigen de samenwerking met Leisure Port, de organisatie die het toerisme in de regio moet bevorderen.

De gemeenten, van Mook en Middelaar tot en met Leudal, zijn al langer ontevreden over de prestaties van Leisure Port. Bovendien proefden zij bij de organisatie niet de bereidheid om de werkwijze aan te passen. Vorig jaar dreigden ze al de subsidiekraan dicht te draaien. Uiteindelijk stemde Leisure Port ermee in een ‘verandermanager’ in dienst te nemen. Die moest een toekomstplan ontwikkelen dat wél aan de eisen van de gemeenten voldoet.

Subsidie
De gemeenten besloten voor 2018 alsnog subsidie te verlenen De regio wilde Leisure Port de kans bieden om zijn woorden waar te maken. Ook kwamen de gemeenten tegemoet aan de oproep van toeristische ondernemers en lokale VVV-organisaties om Leisure Port, bekend van de website Liefde voor Limburg en de toeristische informatiepunten, in ieder geval overeind te houden totdat er een goed alternatief voorhanden is. 

Analyse
Uit een analyse blijkt nu echter dat het vertrouwen ontbreekt dat Leisure Port uitgroeit tot een organisatie waar de regiopromotie in goede handen is. De gemeenten gaan met spoed op zoek naar een kwartiermaker die een VVV-organisatie-nieuwe-stijl gaat inrichten. De toeristische platforms in de regio blijven behouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu