Ouderwets genieten van deze pastinaakcrèmesoep met kaasvlinders

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Kaasvlinders - hoe ouderwets ook - vallen nog steeds bij iedereen in de smaak. Je kunt ze met elke kaassoort maken, en zelfs kruiden, fijngehakte noten of krokant spek toevoegen. Lekker bij deze heerlijke pastinaakcrèmesoep.

Pastinaakcrème met oudekaasvlinders
voor 4 personen
Bereiden: 25 minuten

- 800 gram pastinaak
- 400 gram kruimige aardappels
- 3 eetlepels olijfolie
-125 ml droge witte wijn
- 1,5 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom

Oudekaasvlinders voor erbij: 
- 1 plak vers bladerdeeg (ca. 275 gr)
- 100 gr geraspte oude kaas
- 2 tl gedroogde oregano 
- losgeklopt ei

Nodig:
-Staafmixer

 

Bereiding soep:
Schil de pastinaak en de aardappels en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de pastinaak en aardappel 2 minuten zachtjes, zonder te kleuren. Schenk de wijn en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de groenten in 15 minuten zachtjes gaar worden.  Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom en peper naar smaak toe. Serveer de soep met oudekaasvlinders.

Bereiding oudekaasvlinders
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi de plak bladerdeeg de geraspte oude kaas en gedroogde oregano. Rol het deeg vanaf beide smalle kanten op tot ze elkaar in het midden tegenkomen. Snijd de rol in circa 20 plakjes van 1/2 cm dik. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei. Bak de kaasvlinders in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant.Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi