Oudste inwoner van Limburg (107) herstelde wonder boven wonder

Print
Oudste inwoner van Limburg (107) herstelde wonder boven wonder

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - Vrijdag is het Nationale Ouderendag. Een uitgelezen moment om de oudste inwoner van Limburg op te zoeken, Annie Höller uit Landgraaf.

Stel je voor, het duurt nog bijna drie jaar voordat de Eerste Wereldoorlog uitbreekt als Annie wordt geboren. Een eeuw en zeven jaar later is de oudste inwoner van Limburg er nog steeds. Ze geniet vooral van de warme maaltijd die ze in zorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf dagelijks voorgeschoteld krijgt.

Schatje
“Het is een schatje”, zeggen zoon John Höller (ook al 75 jaar) en zijn vrouw Meta. Horen doet moedertje nog nauwelijks iets, ze houdt haar ogen bijna constant gesloten en dus is contact maken niet mogelijk.

John Höller is daarom bereid de roerige levensloop van de 107-jarige uit de doeken te doen. Hij vertelt over de beroepen die zijn moeder heeft gehad. Schoenenverkoopster, uitbater van een café en restaurant en vooral altijd steun en toeverlaat van haar man.

Einzelgänger
‘Hard werken en niet te veel nadenken’, is haar devies. Na het overlijden van haar man gaat Annie Höller niet bij de pakken neer zitten. Loopt als 87-jarige nog als einzelganger mee in de optocht van Schaesberg. Ze kookt tot haar 97ste dagelijks voor haar twee broers, een zus en een nicht.

Medicijnen
As ze honderd is, ze zit inmiddels in een verzorgingstehuis in Kerkrade, lijkt het einde daar. Ze wordt bediend, maar herstelt wonder boven wonder. John Höller: “Vanaf dat moment heb ik alle medicijnen die moeder slikte weggegooid. Daarna heeft ze nooit meer iets geslikt.”