Huurders vakantiepark Elfenmeer in onzekerheid

Print
Huurders vakantiepark Elfenmeer in onzekerheid

Afbeelding: René Corten

Posterholt - Drie maanden nadat de rechter besliste dat uitbater Oostappen weg moet van vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch, heerst nog altijd onzekerheid bij caravan- en chaletbezitters.

Van Oostappen krijgen ze niets te horen over de toekomst van hun vakantiestek, zo vertelt een vertegenwoordiger van één van de eigenaren. De gemeente biedt ook geen duidelijkheid uit angst voor juridische stappen van Oostappen.

De gemeente Roerdalen is eigenaar van twee derde van de grond waar het park op is gevestigd. Het gaat onder meer om de recreatieplas, de hoofdingang en het receptiegebouw. Per 2015 werd door de gemeente de erfpacht opgezegd, maar Oostappen verzette zich daartegen. Afgelopen zomer oordeelde de rechtbank dat Oostappen de grond terug moet geven aan de gemeente.

Hoger beroep
Donderdag was de laatste dag dat ­Oostappen in hoger beroep kon gaan tegen de uitspraak. Aan het einde van de middag was er volgens een woordvoerster bij het gerechtshof  nog geen hoger beroep gemeld. Gemeente en Oostappen willen niet zeggen of ze een dagvaarding hebben gestuurd. Als het hoger beroep uitblijft, moet Oostappen binnen twee maanden weg zijn van de gemeentegrond.

Terwijl de twee kemphanen zwijgen, zitten de recreanten met een vaste stek op het vakantiepark in onzekerheid. Ze krijgen geen informatie maar zien wel dat Oostappen eigen chalets leeghaalt en dat de dienst die het groen onderhoudt ook spullen inpakt.

Vragen
De huur voor de vaste standplaatsen verloopt op 31 december. Nieuwe contracten worden momenteel niet meer afgesloten. De gemeente houdt in het midden of nieuwe contracten in 2019 weer mogelijk zijn. Voor de eigenaren van de chalets en caravans kan dat grote gevolgen hebben.

"Ze hebben met hun eigen spaargeld een weekendstekje gekocht dat straks misschien niets meer waard is", vertelt de vertegenwoordiger van een chaletbezitter. Verplaatsen van een chalet is duur. Een eigenaar die z’n chalet wilde verkopen, ving bot omdat de kandidaat-koper geen zekerheid kon krijgen over de standplaats.

Zwijgen
In een overzicht van veelgestelde vragen stelt Roerdalen dat een nieuwe exploitant daarover moet oordelen. Of er een nieuwe exploitant komt en wat die met het vakantiepark wil doen, daarover zwijgt zowel de gemeente als ­Oostappen. De gemeente moet ­Oostappen volgens het contract een vergoeding betalen voor investeringen die in het park zijn gedaan. Over het bedrag zijn de partijen het oneens. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →