De laatst grote klussen rond Noorderbrug gaan beginnen

Print
De laatst grote klussen rond Noorderbrug gaan beginnen

De kruising van de Boschstraat met de Frontensingel wordt vanaf maandag 8 oktober omgebouwd. Afbeelding: Fred Berghmans

Met de ombouw van de kruising Boschstraat-Frontensingel en de ombouw van de rotonde op de Brusselseweg naar een kruising beginnen komende weken de twee laatste grote klussen rond het Noorderbrug tracé.

De ombouw van de kruising Boschstraat-Frontensingel gaat maandag 8 oktober van start. De Boscherweg tussen de Noorderbrug en de Boschstraat/Frontensingel is tot begin december afgesloten voor auto's vanuit het centrum van Maastricht. Verkeer vanaf de Noorderbrug of vanaf Boschpoort kan wel richting centrum. Via de op- en afritten van de Noorderbrug en de Fort Willemweg (sluisje) kan verkeer wel van en naar Boschpoort. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder van het werk aan de weg.

De ombouw van de rotonde Brusselseweg naar een kruising start op maandag 15 oktober. De rotonde is dan volledig afgesloten voor alle verkeer, zowel auto's als fietsers. Auto's en stadsbussen worden vier weken omgeleid via de Clavecymbelstraat, Peter Huyssenslaan en de Carl Smulderssingel. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de wijk.

Waarom een kruising?
In de nieuwe situatie van een kruising met verkeerslichten kan volgens Maastricht Bereikbaar het oost-west verkeer (en andersom) beter doorstromen. Het oost-west verkeer heeft er voorrang op het noord-zuid (en vice versa) verkeer. De lichten voor oost-west zullen er meestal op groen blijven staan, voor de doorstroming. Behalve als de stadsbus er aan komt. Dan springt het licht op rood.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →