Lidl doet frikandel op de pizza en zuurkool in de kroket

Print
Lidl doet frikandel op de pizza en zuurkool in de kroket

Afbeelding: Lidl

Frikandelfanaten opgelet. Lidl introduceert - na de frikandellenvlaai van Aldi - de frikandelpizza. Ook komt de super met een zuurkoolkroket. Niet iedereen is enthousiast.

We hadden al een frikandellentaart, carpacciofrikandel en het NK frikandellen eten. Lidl voegt daar een nieuwe variant aan toe: de pizza. Tijdens de actie (alleen op 13 en 14 oktober) liggen de schappen eenmalig vol met de nieuwe 'frikandelspeciaalpizza'.

Verrassend
De pizza is belegd met frikandellen, mayonaise en currysaus. Bovenop zijn uitjes gestrooid. 'OMG, that’s brilliant!'vindt twitteraar Linda Postma. 

"De frikandel is toch wel een beetje Hollands glorie, vandaar dat we deze pizza aanbieden in het weekend van de Hollandse streekweek. Zowel de pizza als de frikandel valt bij veel mensen in de smaak. Daarom vonden we dit een verrassende combinatie", licht Christine Braun van Lidl toe. In het Hollandse weekend zijn ook zuurkoolkroketten te koop. De 'lekkernijen' zijn alleen verkrijgbaar in de winkel, niet online.

Reacties
Niet iedereen is enthousiast over een pizza op basis van delletjes. Op Twitter reageerde Tharus Thijs: '10 likes en ik maak een frikandel speciaal pannenkoek zodat de haters kunnen zeggen dat dit land kapot is.' Ene Nicolas Sonnet roept: 'Wat is dat met die recente curryworstobsessie in Nederland? Eerst frikandelcarpaccio, nu die frikandel speciaal pizza.' 

De Lidl is niet de enige die een frikandelpizza verkoopt. Snackplaza Willem de Boer in Urk kwam twee jaar geleden met een eigen pizza met frikandel. Ook kondigen veel twittergebruikers verontwaardigd aan dat zij zelf al veel eerder met het idee kwamen van de frikandelpizza. 

Frikandellensoep
Een Veluws pannenkoekenhuis baart ook opzien met zijn frikandellensoep. "Mensen kijken van ‘wat is dit’, maar vinden het lekker”, zegt de uitbaatster. De soep wordt afgemaakt met - hoe kan het ook anders - een garnering van frikandellenchips. Iedere twee weken zet Pannenkoekenhuis de Boswachter een speciale soep op de kaart, eerder al Turkse pizza- en Italiaanse pannenkoekensoep.