Automarkt als helpende hand voor fanfare Aurora

Print
Automarkt als helpende hand voor fanfare Aurora

Het huidige bestuur van fanfare Aurora. Afbeelding: VIA Leudal

Baexem - "Onder het motto ‘Alles mag en niets moet’ slaan wij als Vrienden van Aurora deels een nieuwe weg in,” zegt Geert Joris. De Stichting Vrienden van Aurora die de Baexemse fanfare financieel ondersteunt bestaat al vanaf 2005.

Onder aansturing van voorzitter Geert Joris worden nu nieuwe initiatieven ontplooid met als resultaat dat op zondag 14 oktober de eerste Aurora automarkt in Baexem zal plaatsvinden.

“Onze fanfare heeft het best wel zwaar in een tijd van afnemende subsidies. Instrumenten moeten geregeld gerepareerd en soms ook vervangen worden. In dat laatste geval gaat het vaak om héél veel geld. De dirigent moet natuurlijk betaald worden. Zaalhuur en verzekeringen kosten ook veel geld en de fanfare draagt ook haar steentje bij aan de kosten van de jeugdopleiding. Dit jaar gaat de fanfare op 21 oktober op concours en dat brengt ook extra kosten met zich mee.

De fanfare houdt natuurlijk zelf ook diverse acties zoals een potgrondactie en een hobbymarkt maar de leden van Aurora zijn op de eerste plaats muzikant en daarom willen de ‘Vrienden van Aurora’ financiële ondersteuning bieden zodat Aurora ook in de toekomst de eindjes aan elkaar kan blijven knopen. Een levensvatbare fanfare is niet alleen in het belang van de muzikanten zelf maar is ook van belang voor de hele Baexemse gemeenschap.

Gevraagd naar de nieuwe initiatieven van de Stichting somt Geert Joris er direct een aantal op waarbij de automarkt voor particulieren en een te houden goederenmarkt opvallende nieuwkomers zijn. Ook de deelname aan de Nationale Muziek Loterij is nieuw voor Baexem. De ‘vrienden’ die Aurora al jaren lang een warm hart toedroegen zijn door de stichting allen schriftelijk benaderd om dit te blijven doen. De toneelavond in december is gehandhaafd maar de jaarlijkse de wandeltocht zal niet meer gehouden worden.

Wat verwacht Geert Joris van de nieuwe acties? “Ik heb geen enkel idee hoe de automarkt en de goederenmarkt gaan lopen. De eerste automarkt voor particuliere verkopers vindt op 14 oktober plaats vanaf 9.00 uur op een geschikt terrein aan de St. Antoniusstraat. Het is een pilot en als die goed verloopt gaan we de markt mogelijk iedere maand organiseren. Je kunt op deze markt je auto particulier verkopen. We brengen koper en verkoper bij elkaar en een geslaagde verkoop levert onze stichting dan 20 euro op.

Ook de goederenmarkt is een try-out. Wij halen spullen op bij de verkoper, proberen ze te verkopen en krijgen een afgesproken deel van de verkoopsom. Hopelijk slaan deze acties aan en kunnen wij met de opbrengst onze fanfare helpen zodat wij ook de toekomst muziek kunnen geven.” Meer info hier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →