Ontwikkelaar Hiltonhotel stapt naar de rechter

Print
Ontwikkelaar Hiltonhotel stapt naar de rechter

Afbeelding: Curio

Koningsbosch - Ontwikkelaar Gelasius van het Hiltonhotel in het oud-klooster van Koningsbosch zet de strijd voort. Vorige week bleek dat de gemeente Echt-Susteren geen vergunning verstrekt. Nu stapt Gelasius naar de rechter.

Het Landelijk Bureau Bibob (LBB) concludeerde dat er een ernstig gevaar is dat het hotelproject wordt gefinancierd met crimineel geld of wordt gebruikt om geld wit te wassen. Het college van B en W besloot daarom geen vergunning te verstrekken aan Gelasius.

Vergunning
Jan Stor, directeur van Gelasius, laat het er niet bij zitten. Op Facebook liet hij al van zich horen; hij schreef daar dat de ‘financieringen volledig zuiver zijn’ en er ‘geen sprake is van ondeugdelijke investeringen en investeerders’. "Wij stappen naar de rechter om dat te bewijzen. Ik wil één ding bereiken: die vergunning moet er komen."

Ook de investeerders stappen naar de rechter. Zij maken bezwaar tegen het besluit en vragen een voorlopige voorziening aan. Hun belangenbehartiger, jurist Wil Oomen: "We gaan alle mogelijke rechtsmiddelen aanwenden. We willen dat het besluit wordt ingetrokken. Het oordeel van het LBB wordt mijn inziens niet gedragen door de feitenopsomming uit het rapport. Alleen de achtergrond van Saïd Bouharrou (de eerste initiatiefnemer, red.) staat erin. Over de herkomst van gelden wordt niets negatiefs gezegd, terwijl de herkomst van de geïnvesteerde gelden de reden is van de afwijzing van de vergunning."

Fraudeonderzoek
Uit onderzoek van De Limburger bleek eerder dat Bouharrou verdachte is in een langlopend strafrechtelijk onderzoek naar hypotheekfraude. Bouharrou trok zich echter terug uit het bedrijf nadat de gemeente was gewaarschuwd door het Openbaar Ministerie. Desondanks kwam Gelasius niet door de Bibob-toets.

Oomen benadrukt tot slot dat hij en de investeerders graag in gesprek gaan met de gemeente over de mogelijkheden als de ontwikkelaar het project overdraagt. Volgens Oomen zijn er andere partijen geïnteresseerd in het project en is ook Hilton nog steeds aan boord.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje