Presentatie Weerter stripboek

Print
Presentatie Weerter stripboek

Afbeelding: iStock

Het stripboek over het leven van de puissant rijke textielmagnaat Willem van Heijthuijsen in Weert, waarvan al op 18 mei in Haarlem het eerste exemplaar aangeboden is, wordt donderdag 18 oktober in Weert gepresenteerd.

Tijdens deze presentatie zullen de opdrachtgever voor het stripboek Gonda Koster uit Haarlem en onderzoeker Erik Werps een lezing geven over achtergronden van de weldoener Van Heijthuijsen die rond 1585 is geboren in Weert en vereeuwigd is door Frans Hals.

Rijkdom
Willem van Heijthuijsen verhuisde al op jonge leeftijd van Weert naar Haarlem om daar fortuin te maken in de internationale lakenhandel. Hij toonde zijn rijkdom door Frans Hals tweemaal zijn portret te laten schilderen. Uit zijn nalatenschap zijn bovendien twee hofjes gesticht: een in Weert en een in Haarlem. Het hofje bij de Haarlemmerhout in Haarlem bestaat nog en wordt al ruim 350 jaar beheerd en bewoond volgens een ‘sociale huur’-formule. De beheerders (regenten) van het hofje hebben het initiatief genomen een stripboek over Van Heijthuijsen te laten maken om zowel de kennis over hem als de principes van de hofjes te verspreiden. Illustrator Eric Coolen maakte de tekeningen en Eva de Wit schreef de teksten. Ook bevat het boek inhoudelijke bijdragen over de historie van Van Heijthuijsen door onder meer oud-conservator Pieter Biesboer van het Frans Hals-museum en Erik Werps.

Het stripboek, gesigneerd door illustrator en schrijfster, is 18 oktober te koop na de presentatie die om 19.30 uur begint bij Antje van de Statie. Daags erna zal het boek ook in de Weerter boekwinkels te koop zijn, het stripboek kost 19,50 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen