Financiële steun voor Oorlogsmuseum Overloon

Print
Financiële steun voor Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon Afbeelding: Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum in Overloon kan op sympathie rekenen van de gemeente Boxmeer. En niet alleen dat. Vanaf 2019 krijgt het museum jaarlijks een bijdrage van 26.000 euro als waarderingssubsidie.

Wethouder Willy Hendriks: "Het museum is belangrijk voor onze gemeente en heeft ook een belangrijke functie voor de samenleving ver buiten onze regio. Het museum heeft al moeite om het hoofd boven water te houden. Daarom willen wij de subsidieaanvraag van directeur Erik van den Dungen van het ­museum goedkeuren."

Subsidie
Tot nu toe krijgt het museum in Overloon een jaarlijkse subsidie van 1.645 euro. Hendriks: "Dat is natuurlijk een bedrag van niks. Wij gaan nu een bijdrage leveren van twee procent van de jaarlijkse omzet van het museum. Dat is zeker te rechtvaardigen als je kijkt wat het museum bereikt en waar het voor staat. De oorlog is in 2019 al 75 jaar geleden maar we zullen steeds weer moeten herdenken wat oorlog betekent. Het Oorlogsmuseum in Overloon slaagt er heel goed in om bezoekers - ook de jeugd - dat te laten ervaren. Elke keer als ik er kom, voel ik dat ook."

De waardering voor het museum heeft ook te maken met de toeristische en recreatieve aantrekkingskracht voor Boxmeer. De gemeenteraad beslist begin november definitief over de subsidie. Hendriks: "We weten dat er veel sympathie is voor het museum."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen