Laatste kans voor College-bus in Weert

Print
Laatste kans voor College-bus in Weert

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Weert - Het college in Weert houdt nog tot het einde van het schooljaar een busverbinding richting station. Als het aantal gebruikers tegen die tijd nog altijd beperkt blijft tot 'een handjevol' per dag, dan gaat vervoerder Arriva de verbinding schrappen.

Dat blijkt uit het jaarplan dat Arriva bij de provincie heeft ingediend. 

Doorrijden
De busverbinding kwam er eind 2017 juist op aandringen van de school, gemeente, provincie en ouders. Het college heeft honderden leerlingen die vanuit Ospel of vanuit de gemeente Leudal naar Weert reizen. Vooral in de winter is de bus dan geen overbodige luxe, zo werd bepleit. Arriva ging op de wensen in en liet sinds december 2017 de lijn vanuit Ospel via het station doorrijden naar het College.

De verbinding is niet voor alle leerlingen gunstig. Wie vanuit Ittervoort en Hunsel naar het College in Weert reist, moet bij het station overstappen. De bus naar school is dan echter net weg. De officiële reisplanners geven zelfs aan dat de wandeling van twaalf minuten tussen station en college sneller is dan wachten op de bus.

Kans
Arriva denkt dat de slechte bezetting van de schoolbus mogelijk het gevolg is van het feit dat de buslijn pas halverwege het schooljaar werd opgestart. Reden om het project nu nog tot het einde van het huidige schooljaar een kans te geven. De vervoerder zal het gebruik 'continu monitoren', meldt Arriva aan de provincie. Locatiedirecteur Frank Stals van het College vindt dat eigenlijk elke school een busverbinding moet hebben, maar zegt het standpunt van Arriva wel te begrijpen. "Het is nu aan ouders en leerlingen om ervoor te zorgen dat de bus gebruikt wordt. We zullen dat ook onder de aandacht brengen."

In de nieuwe dienstregeling per 9 december verandert er verder weinig. Wel vervalt de eerste ochtendrit van de buurtbus van Nederweert naar Heythuysen, om 6.45 uur.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje