Roda blameert zich in knotsgek duel tegen Jong PSV

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis een wanprestatie geleverd tegen Jong PSV.

De ploeg vergooide in een tumultueus duel (twee strafschoppen, drie keer rood) tegen tien man een 2-0 voorsprong en ging met 2-3 onderuit.

Rijp voor de sloop
Jong PSV leek na tien minuten nochtans rijp voor de sloop, nadat Lennerd Daneels met een rode kaart van het veld moest. De aanvaller kreeg de bal tegen zijn hand op de doellijn en moest vertrekken. Mario Engels benutte de strafschop: 1-0.

Dik tien minuten later tekende de Duitser al voor zijn tweede doelpunt. Hij schatte een steekballetje goed in en stiftte de bal via de paal binnen: 2-0. Roda kreeg vervolgens de ene na de andere kans op de 3-0, maar het was juist Jong PSV dat een doelpunt maakte. Mauro Junior, die vorig jaar nog meermaals in actie kwam bij het ‘grote’ PSV, toonde zijn klasse met een zalig doelpunt. De Braziliaan krulde de bal vanaf de rand van de zestien prachtig binnen: 2-1.

Frustraties
Na rust kreeg Roda een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd dan toch naar zich toe te trekken. Mario Engels verdiende na een licht zetje een strafschop, maar verzuimde het cadeautje uit te pakken. Het kwam Roda duur te staan, want een paar minuten later tikte Matthias Verreth aan de overkant de gelijkmaker binnen: 2-2.

Livio Milts kon zijn ergernis na dat doelpunt niet meer de baas en kreeg rood nadat hij een paar minuten later de doelpuntenmaker zomaar neerschopte. Een kwartier voor tijd liepen de frustraties nog wat verder op in het Parkstad Limburg Stadion. Lundqvist werkte na een soepele aanval van dichtbij af en zette zijn ploeg brutaal op een 2-3 voorsprong.

In de slotfase maakte Mohammed El Makrini de rampzalige avond compleet. De invaller pakte een minuut voor tijd de derde (!) rode kaart van de avond.

Lees ook: Roda-trainer Molenaar maakt excuses aan fans na wanvertoning

Bekijk hier aflevering 9 van 'Komt dat Schot':