Verstappen: 'Ik had eigenlijk vol gas rechtdoor moeten gaan'

Print
Verstappen: 'Ik had eigenlijk vol gas rechtdoor moeten gaan'

Afbeelding: EPA

Max Verstappen pakte in Japan zijn zevende podiumplaats van het seizoen, ondanks een tijdstraf. Een straf waar hij na afloop nog steeds niet over te spreken was.

Verstappen verremde zich al vroeg in de race, waardoor hij rechtdoor schoot in een chicane. De coureur van Red Bull kruiste toen terug om de baan weer op te gaan, maar deed dat volgens de wedstrijdleiding op onveilige wijze. Hij kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. "Ik had eigenlijk vol gas rechtdoor moeten gaan. Ik heb echt geprobeerd om de bocht nog te halen, maar dat doe ik de volgende keer ook niet meer."

Een paar rondes later moest Verstappen verdedigen bij een aanval van Sebastian Vettel, maar de Duitser klapte op de zijkant van de Red Bull. "Ik vond het op China lijken", zo verwijst Verstappen bij Ziggo Sport naar de botsing die het tweetal aan het begin van het seizoen had. "Toen maakte ik de fout... Zo zie je maar ook de meest ervaren coureurs maken fouten."

Verstappen kende ook tijdens deze Grand Prix problemen met zijn motor. "Ik moest heel de tijd vroeg opschakelen, omdat de motor wegviel als ik naar de limiet per versnelling ging. Ik moest dus met minder vermogen rijden.

Lees ook: Verstappen opnieuw naar podium, Hamilton zo goed als wereldkampioen