Coalitiepartijen uiten onbegrip over aanblijven Postema bij LVO

LVO-bestuurder André Postema.

LVO-bestuurder André Postema.© ANP

Alle zes partijen die zitting hebben in het Maastrichtse stadsbestuur vinden het onbegrijpelijk en teleurstellend dat André Postema aan mag blijven als bestuurder van het LVO dat verantwoordelijk is voor het examen-debacle van VMBO Maastricht..

Sjak Planthof

De coalitiepartijen, en de gemeenteraadsfractie van SAB, willen dat het college van B&W hun onbegrip en teleurstelling overbrengt aan de Raad van Toezicht van het LVO over het feit dat het contract met Postema met twee jaar is verlengd. Een motie van die strekking wordt dinsdag 9 oktober tijdens de raadsvergadering ingediend.

De raadsfracties willen dat het besluit over het aanblijven van Postema wordt uitgesteld tot er definitieve duidelijkheid is over de rol van het bestuur van scholenkoepel LVO in het examen-debacle waardoor 354 leerlingen van VMBO Maastricht door 'ernstig falen van hun school' hun diploma's niet op 'reguliere wijze' konden halen.

De beslissing van de Raad van Toezicht van het LVO om het contract met Postema met twee jaar te verlengen, doet afbreuk aan het 'broze' vertrouwen in het LVO bij ouders en leerlingen, aldus de coalitiepartijen.

De Raad van Toezicht van het LVO besloot onlangs het contract met Postema met twee jaar te verlengen vanuit de "overtuiging dat juist in deze woelige periode zijn ervaring en kennis van de totale organisatie van LVO van grote betekenis is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee