Volleybalsters veel te sterk voor Puerto Rico op WK

Print
Volleybalsters veel te sterk voor Puerto Rico op WK

Afbeelding: AD/Ronald Hoogendoorn

De Nederlandse volleybalsters zijn zeer overtuigend begonnen aan de tweede groepsfase van het WK in Japan. De eerste wedstrijd in Groep E tegen Puerto Rico werd met 3-0 gewonnen: 25-16, 25-15, 25-20. Het was de zesde overwinning op rij.

Oranje won in de eerste ronde alle vijf de wedstrijden en stroomde daardoor als ongeslagen groepswinnaar door naar de tweede ronde. Na Puerto Rico treffen de volleybalsters nog de Dominicaanse Republiek (maandag), Brazilië (woensdag) en Servië (volgende week donderdag). De eerste drie uit de poule plaatsen zich voor de Final Six. Nederland staat tweede achter Servië, dat ook alles won, maar nog geen set verloor.

Punten
De volleybalsters van het Caribische eiland werden op alle fronten afgetroefd door de soepel draaiende machine van bondscoach Jamie Morrison. Lonneke Sloetjes tekende voor de meeste punten, ook Yvon Beliën en Anne Buijs waren op dreef. Laatstgenoemde maakte via een blok aan het net het winnende punt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →