Theater in Maastricht krijgt nieuw podiumgordijn

Print
Theater in Maastricht krijgt nieuw podiumgordijn

Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Theater aan het Vrijthof in Maastricht krijgt een nieuw podiumgordijn cadeau van de provincie.

Gedeputeerde Ger Koopmans (Cultuur) trekt zo’n 40.000 euro uit voor het nieuwe gordijn in de Papyruszaal van het Maastrichtse theater, die zaterdagavond na een ingrijpende renovatie officieel heropend werd. Het huidige, paarse  podiumdoek dateert van 1992, toen de Theater aan het Vrijthof voor het eerst de deuren opende in het voormalige Generaalshuis aan het bekendste plein van de stad.

Renovatie
Het textiel is versleten en aan vervanging toe. "In een stad waar alles sjiek en sjoen is, kun je met zo’n oude, paarse lap niet meer voor de dag komen", zegt Koopmans.  Directeur Jean Boelen van Theater aan het Vrijthof is zeer ingenomen met de geste van de gedeputeerde. Na de ingrijpende renovatie en verbouwing was er volgens Boelen geen geld meer over voor de vervanging van het podiumgordijn. "We hebben laten uitzoeken  of we het oude gordijn konden laten reinigen en herstellen, maar dat was geen optie. De kosten zouden bijna net zo hoog zijn als de aankoop van een nieuw." Boelen hoopt dat het nieuwe podiumdoek in januari, bij het traditionele nieuwjaarsconcert, kan worden gepresenteerd aan het publiek.

De vernieuwde Papyruszaal werd zaterdagavond heropend met de première van het stuk King Lear door de Toneelgroep Maastricht. Na afloop was er een feest voor de cast, bezoekers en genodigden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →