Hamilton heeft titel voor het grijpen

Print
Hamilton heeft titel voor het grijpen

Lewis Hamilton. Afbeelding: AFP/Johannes Eisele

Lewis Hamilton kan zich over twee weken in de Grand Prix van de Verenigde Staten al tot wereldkampioen in de Formule 1 kronen. In dat geval is het kampioenschap in de vier na laatste race al beslist.

De Brit van Mercedes boekte zondag in de Grand Prix van Japan zijn negende zege van het seizoen en vergrootte het gat naar eerste belager Sebastian Vettel tot 67 punten. "Ik hoop niet dat al die overwinningen de mensen gaan vervelen. Mij in ieder geval niet", jubelde Hamilton na zijn superieure race, waarin hij van start tot finish leidde en met bijna dertien seconden voorsprong won.

Sterker
"We zijn als team dit seizoen steeds sterker geworden. Het circuit in Austin ligt me goed, dus ik kan niet wachten om dit beest hier daar vrij te laten", aldus de Brit, doelend op zijn supersnelle bolide van Mercedes.

Hamilton liep in Suzuka weer verder uit op Sebastian Vettel van Ferrari, die als zesde finishte en zich in de race van achteruit moest terugvechten na een botsing met Max Verstappen. Vettel gaf de Nederlander de schuld. "Ik was sneller, zag een gaatje en ging ervoor. Naar mijn mening gaf hij te weinig ruimte", zei de Duitser, die in de VS minstens tweede moet worden om te voorkomen dat Hamilton al de titel pakt.

Strijden
Teambaas Maurizio Arrivabene van Ferrari bleef ondanks de nieuwe tegenslag van Vettel strijdvaardig. "De situatie lijkt hopeloos, maar het is onze uitdaging om het onmogelijke te presteren en dat is precies wat we de komende vier races gaan doen."

Hamilton kan echter met vertrouwen de strijd in Amerika aangaan, want hij won de laatste vier races op het Circuit of the Americas in Texas. Mocht hij daar zijn vijfde titel pakken, dan komt hij op de tweede plaats op de eeuwige ranglijst naast de Argentijn Juan Manuel Fangio. Recordhouder is Michael Schumacher met zeven wereldtitels in de Formule 1.