Voorbijganger vindt welpje in hondenbench langs de weg

Print
Voorbijganger vindt welpje in hondenbench langs de weg

Afbeelding: ANP

Een voorbijganger heeft zondagochtend in de Utrechtse plaats Tienhoven een leeuwenwelpje gevonden. Het dier zat in een hondenbench in een weiland. Het leeuwtje is inmiddels opgevangen door Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Dierenarts Peter Klaver had zich in Tienhoven samen met de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de welp ontfermd. Klaver, die een dierenkliniek in Dodewaard heeft, was door de politie gevraagd om het beestje eventueel te verdoven. "De kooi was niet heel stevig en de mogelijkheid bestond dat het welpje zou ontsnappen. Maar uiteindelijk lukte het om de leeuw met kooi en al in de wagen te schuiven. Het verdoven bleek dus niet nodig", zei Klaver. Hij schat dat het dier ongeveer vier maanden oud is.

Onderzoek
Volgens de dierenarts komt het zo goed als niet voor dat er een gedumpt jong leeuwtje wordt gevonden. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het dier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →