Video: Chauffeur laat aap sturen met dertig passagiers in de bus

Print
Een buschauffeur in India heeft een aap achter het stuur van zijn rijdende passagiersbus gezet en daarvan opnames gemaakt. Het filmpje van de rustig sturende aap in de bus is een hit op internet. Zijn baas is minder blij.

De busmaatschappij heeft de 36-jarige chauffeur na het bekijken van de beelden geschorst. Dit omdat hij de levens van de passagiers in gevaar zou hebben gebracht met zijn daad.

Serieus
Op het korte filmpje is te zien dat de chauffeur met één hand schakelt en met de andere stuurt. Op het filmpje lijkt het echter net of de aap met handen en voeten richting geeft aan de rijdende bus. Het beest kijkt er uiterst serieus bij en heeft zijn ogen keurig op de weg voor hem gericht. 

De dertig passagiers in de bus zagen er de lol wel van in. Niemand protesteerde tegen de ietwat harige chauffeur van dienst. Het is vooralsnog niet bekend of de aap in het bezit is van een rijbewijs.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →