Politie trekt zich terug uit 'bruinkoolbos' Hambach

Print
Politie trekt zich terug uit 'bruinkoolbos' Hambach

Afbeelding: ANP

De politie trekt zich maandagmorgen terug uit het 'bruinkoolbos' bij Hambach. Dat heeft minister Herbert Reul van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen bekendgemaakt.

"Ik denk dat het tijd is voor rust, orde en stilte in het bos."

Van tafel
Energiemaatschappij RWE wilde in de komende maanden ruim 100 hectare bos kappen om de bruinkoolwinning in Hambach uit te breiden.

Vrijdag stak de rechter daar echter een stokje voor. Volgens Reul is door de uitspraak van de rechter ontbossing de komende twee jaar van tafel.

Demonstratie
Zaterdag trok een grote demonstratie tegen de kap en het gebruik van bruinkool volgens de organisatie 50.000 mensen, de politie hield het op 25.000.

Volgens de Duitse bond voor natuur- en milieubescherming BUND was het de grootste manifestatie tegen bruinkool ooit. De actievoerders maakten onder meer een wandeling door het bos.

Het eeuwenoude bos werd jarenlang bezet door activisten die er onder meer boomhutten bouwen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen