Het wordt komende week fraai terrasjesweer

Print
Het wordt komende week fraai terrasjesweer

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Oktober overvalt ons allemaal, maar het weer laat zich nog steeds van zijn beste kant zien. Na het weekeinde stijgt het kwik langzaam maar zeker zelfs naar een zeer fraaie 25 graden.

Dat meldt Weerplaza.

Zondag had het kwik nog moeite om boven de vijftien graden uit te komen, maar dat gaat veranderen. Morgen is het opnieuw droog en er zijn perioden met zon. Het wordt 15 tot 17 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. 

Zon
Ook de rest van de week blijft het droog bij steeds meer zon, de maxima lopen echter op naar 22 tot 25 graden op woensdag en donderdag. De zon schijnt geregeld en het is heel rustig met de wind. De wind draait naar een zuidelijke richting. 

De lekkere temperaturen hebben we te danken aan de windrichting. Vanaf dinsdag zit de wind in de zuidoosthoek. Er wordt steeds zachtere lucht aangevoerd en het kwik gaat dan ook steeds verder omhoog.  Dat we zo laat in het jaar nog 25 graden hebben is volgens Weerplaza best bijzonder; we komen weer dicht in de buurt van records.

Europa
De afgelopen maand was ook al niet om te klagen. Gemiddeld over Europa verliep de maand september 1,7 graad warmer dan normaal. De warmste regio's waren Spanje en Portugal, Oekraïne en West-Rusland en de Baltische staten.

Het oude record, 1,6 graden boven het Europees normaal, was gevestigd in 2006 en nu dus verbroken. Ook september 2011 was zeer warm in Europa. Toen verliep de maand 1,5 graden warmer dan normaal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →