LLTB: Haal oogsten zo efficiënt mogelijk binnen

Print
LLTB: Haal oogsten zo efficiënt mogelijk binnen

Afbeelding: iStock

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) roept haar leden op de oogsten zo efficiënt mogelijk binnen te halen. Ook moeten agrariërs bij modder maatregelen nemen. Overlast moet zo veel mogelijk worden voorkomen.

‘Kort gezegd, hoe meer werkzaamheden je tegelijk kunt doen of combineren, hoe gunstiger dit is voor de kosten, het milieu en het verkeer. Eén keer rijden met een grote kar, is beter dan vijf keer rijden met een kleine’, aldus de LLTB. 

De bond hoopt wederzijds begrip te kweken door waar mogelijk te informeren over het werk van haar leden. In bijvoorbeeld Simpelveld en Eijsden-Margraten wordt door de gemeente strikt gehandhaafd tegen ‘slordige agrariërs.’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen