Inwoners Weert turnen voortaan in ‘De Kazerne’

Print
Inwoners Weert turnen voortaan in ‘De Kazerne’

Afbeelding: René Corten

Weert heeft een nieuwe turnhal. De Kazerne, zoals de nieuwe naam luidt, werd zondag officieel geopend.

De turnverenigingen Tensor Turnen Weert en Jan van Weert trainen er al sinds augustus. Eerder waren de clubs genoodzaakt om buiten de gemeente te oefenen of verspreid over verschillende gymzalen binnen Weert.

Dat is nu verleden tijd. Turners komen voortaan samen in de sporthal op het Horne Quartier aan de Kazernelaan.

Twee doelgroepen
Frank Driessen, woordvoerder voor de verenigingen: "Er zitten bloed, zweet en tranen in dit project. We hebben er, samen met de gemeente, hard aan moeten trekken. De hal is nu zo ingericht dat zowel de mannen van Tensor als de vrouwen van Jan van Weert er kunnen trainen."

Driessen legt uit dat de apparaten voor beide doelgroepen anders zijn, met uitzondering van de vloer en sprong.

Naam
Bij de opening zondag werd de naam bekendgemaakt. Leden en ouders konden suggesties insturen. ‘De Kazerne’ kwam als winnaar uit de bus. Die naam verwijst naar het verleden van de locatie, waar eerder de Koninklijke Militaire School (KMS) was gevestigd.

Driessen: “Als je in Weert zegt ‘we zitten op de kazerne’, weet iedereen waar je bent. Daarbij doet de naam recht aan de geschiedenis van het gebouw."

Fuseren
Of de twee verenigingen zullen gaan fuseren nu ze samen in één gebouw zitten, weet Driessen niet. "De toekomst zal het leren. We zitten er in ieder geval met veel plezier en de samenwerking verloopt supergoed."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →