Vocaal Ensemble Quint is Limburgs koor van het jaar

Print
Vocaal Ensemble Quint is Limburgs koor van het jaar

Gedeputeerde Ger Koopmans en Limburgs Koor van het Jaar 2018: Vocaal Ensemble Quint uit Venlo . Afbeelding: Pascal Moors

Vocaal Ensemble Quint uit Venlo mag zich een jaar lang het beste koor van Limburg noemen. Het gezelschap onder leiding van Esther Zaad won de hoofdprijs afgelopen weekend tijdens de Limburgse Koordagen in De Oranjerie in Roermond.

Quint kreeg ook de eerste prijs in de categorie ‘Beste middelgroot vocaal ensemble’. De themaprijs ‘creativiteit vanuit traditie’ ging naar Vocal Group Odeon uit Maastricht. In de categorie ‘Kleinkoor’ was Koorschool Cantarella uit Beek de beste.

Jeugd
Bij de kinderkoren waren de hoofdprijzen voor Sjamaes uit Maastricht en Cantayoing uit Kerkrade. Cantarella uit Swartbroek en schoolkoor De Kameleon uit Weert deelden de themaprijs bij de jeugdkoren.

De Limburgse Koordagen, een initiatief van het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg, werden voor de vijfde keer georganiseerd. 22 Koren uit België en Nederland streden om de prijzen bij de volwassenen, aan de competitie voor kinderkoren deden zes muziekgezelschappen mee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →