Heldense dorpsrevue uit noodzaak naar Panningen

Print
Heldense dorpsrevue uit noodzaak naar Panningen

Afbeelding: Richard Fieten

Panningen / Helden -

De dorpsrevue van Helden wordt niet gespeeld in eigen dorp, maar bij ‘de buren’ in Panningen. Noodzaak, maar de organisatie heeft geen spijt.

De sluiting van discotheek Palladio noopte de organisatie van de Dörper revue, de dorpsrevue van Helden, tot het zoeken naar een alternatief. Sinds 2000 was de disco vier edities lang de ideale locatie gebleken voor de muzikale toneelavond.

De stichting Dörper Revue vulde een lijstje met vijftien nieuwe locaties, maar bij elk alternatief bleken meer minnen dan plussen af te vinken. "Te groot, te klein, te veel werk, geen voorzieningen. Niks kon zich meten aan Palladio", vertelt voorzitter Mark Martens aan de vooravond van de vijfde editie die de titel Kammeräöj draagt.

Dok6
Die vindt plaats in buurdorp Panningen, in theater DOK6. "We hebben heel zorgvuldig alles afgewogen en dit was simpelweg de beste locatie. En achteraf gezien is het ook de beste locatie gebleken. Alle voorzieningen die we nodig hadden, zijn er aanwezig en de samenwerking loopt fantastisch."

Niets staat dus de voorstellingen die woensdag tot en met zaterdag voor een uitverkocht publiek worden gebracht in de weg. Martens is naar eigen zeggen meer dan trots op wat het team van deze lustrumeditie heeft neergezet. "Een prachtig verhaal over het lief en leed in een vriendengroep waarbij er een link is met een heftige, historische gebeurtenis in het dorp. En met een cast uit alle geledingen van Helden."

Buitenlucht
Of de revue van Helden nu ook definitief in Panningen blijft, durft Martens niet te zeggen. "Als ik kijk naar hoe de samenwerking verloopt en wat de zaal te bieden heeft, zeg ik zo ja. Maar we moeten nog evalueren. Bovendien heb ik in al onze gesprekken met organisaties van revues in andere dorpen ook gehoord over een revue in de buitenlucht. Misschien dat die variant ook wat voor ons zou kunnen zijn."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen