Dorpscomités: ‘Afferden moet zelf keuze maken over voorzieningen’

Print
Dorpscomités: ‘Afferden moet zelf keuze maken over voorzieningen’

Afbeelding: De Limburger

Afferden -

Niet de gemeente Bergen, maar de inwoners van Afferden moeten bepalen wat de beste plek is voor een nieuwe sporthal en gemeenschapsvoorziening.

Dat bepleiten de dorpsraad van Afferden en Plangroep De Langstraat in een brief aan gemeentebestuur van Bergen. Ze vragen de gemeente om drie maanden geen onherroepelijke besluiten te nemen zodat de dorpsraad en plangroep de tijd hebben om hun gezamenlijke plannen verder uit te werken en te presenteren.

Geen haast
"Haast is er niet. We praten er al vijf jaar over. Drie maanden extra kunnen er nog wel bij. En zo kunnen inwoners uiteindelijk wel een eerlijke keuze maken of zij liever een accommodatie in het hart van het dorp willen, dicht bij school of willen gaan voor een nieuwe accommodatie bij sportpark De Alverman buiten het dorp", zegt dorpsraadvoorzitter René Aengenend.

Pijn
Achter die woorden steekt de nodige pijn. Eerder dit jaar deed de dorpsraad al een ultieme poging om samen met Plangroep De Langstraat alsook de Werkgroep Accommodatiebeleid Afferden (WAA) een gezamenlijk plan op te stellen voor het dorp.

Tot een echt gesprek is het nooit gekomen, stelt Aengenend. "We hebben bij elkaar gezeten, maar de WAA heeft haar visie om een voorziening bij De Alverman te realiseren nooit los willen laten en recent juist druk uitgeoefend bij de gemeente om snel te beslissen, omdat we er niet uit zouden komen."

De dorpsraad en plangroep hopen met hun brief die haast te temperen, zodat ook zij hun variant kunnen uitwerken en financieel goed kunnen doorrekenen. "Dan zijn beide opties goed vastgelegd en kan de beste keuze gemaakt worden."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →