Bestuurders hebben lak aan politie en rijden door met slok op achter het stuur

Print
Bestuurders hebben lak aan politie en rijden door met slok op achter het stuur

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Gennep / Venray - Twee automobilisten zijn zondagnacht in Venray en Ven-Zelderheide aangehouden nadat ze te veel alcohol hadden genuttigd.

In Venray viel een inwoner uit Stevensbeek op door zijn rijgedrag. De politie hield de automobilist aan en op het bureau bleek dat de bestuurder bijna vier keer meer dan de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol op had.

Weer aangehouden
Na het verhoor en de ademanalyse mocht de automobilist naar huis toe. Niet veel later zag de politie de automobilist weer rijden en werd de dader weer aangehouden.

Vermoeden
Ook in Ven-Zelderheide was het raak. Een automobilist uit het Duitse Kranenburg stond stil bij een tankstation, omdat er problemen met zijn auto waren. De politie kreeg een vermoeden dat de bestuurder gedronken had en er werd ter plaatse een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de automobilist drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Omdat de bestuurder stil stond, gaven de agenten hem een rijverbod. Ondanks het rijverbod zat hij weer achter het stuur. De politie hield hem aan en hij moest mee naar het bureau.

Toegestane alcoholpromillage
Een ervaren bestuurder mag niet meer rijden met meer dan 0,5 promille (ongeveer twee glazen) in het bloed. Voor beginnende bestuurders gelden er strengere regels. Dan mag er niet meer gereden worden met meer dan 0,2 promille in het bloed.

De rijbewijzen van de twee daders zijn ingetrokken en ze moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →