Politieactie Helmond tegen drugs en witwassen

Print
Politieactie Helmond tegen drugs en witwassen

De politie wordt geassisteerd door Defensie, die onder andere met honden zoekt naar (sporen van) drugs in Helmond. Afbeelding: ED/Bert Jansen

In Helmond is een grote politieactie tegen drugs en witwassen aan de gang. Tijdens diverse invallen in huizen in de binnenstad zijn tot nu toe zeven verdachten gearresteerd. Aan de actie werken zo'n zeventig agenten mee.

Het doorzoeken van de woningen gaat volgens de politie nog vele uren duren. Er worden ook speurhonden ingezet die gespecialiseerd zijn in het traceren van drugs en geld, aldus de politie Oost-Brabant.

Drugsdealers
De afgelopen maanden zijn in Helmond meerdere verdachte drugsdealers op straat aangehouden. Zo werden in juli drie mannen van 38, 59 en 60 jaar opgepakt op verdenking van witwassen van crimineel geld en drugshandel. De invallen van maandag maken volgens de politie deel uit van strafrechtelijke onderzoeken naar de handel in drugs.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →