Oss herdenkt spoorwegdrama

Print
Oss herdenkt spoorwegdrama

De herdenkingsplek bij Oss-West Afbeelding: Fotopersbureau Ruud Rogier

Oss herdenkt maandag het spoorwegongeluk waardoor ruim twee weken geleden vier basisschoolkinderen om het leven kwamen. In Theater De Lievekamp is er voor genodigden een herdenking met sprekers en muziek.

Voor inwoners van Oss is de bijeenkomst op een groot scherm te volgen in het stadion van TOP Oss. De herdenking in het theater begint om 16.00 uur. Het stadion gaat om 15.00 uur open.

Genodigden en inwoners
De gemeente Oss benadrukt dat de herdenking is bedoeld voor genodigden en inwoners van Oss. De gemeente verzoekt belangstellenden uit de rest van het land de herdenking te volgen op televisie of internet. Deze krant zal de herdenking uitgebreid en live verslaan. Ook NPO Nieuws zendt de herdenking rechtstreeks uit.

Stint
Op donderdagochtend 20 september botste bij station Oss-West een trein op een Stint, een soort elektrisch aangedreven bolderkar, van een kinderdagverblijf. Vier kinderen kwamen om het leven. Hun begeleidster en een vijfde kind raakten ernstig gewo

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →