Zevende zege op rij volleybalsters Oranje

Print
Zevende zege op rij volleybalsters Oranje

Afbeelding: ANP

De Nederlandse volleybalsters zijn vooralsnog niet te stuiten op het WK in Japan. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison rekende in de tweede ronde ook af met de Dominicaanse Republiek in drie sets (25-19 25-16 25-14)

Oranje boekte al zijn zevende overwinning én behoudt zijn ongeslagen status op de eindronde. Nederland handhaafde zich op de tweede plaats in de poule achter Servië, dat ook alle zeven tot nog toe gespeelde wedstrijden won en zelfs nog geen enkele set inleverde.

Geen spanning
De Dominicaanse Republiek was als nummer negen van de wereld een hoog aangeslagen tegenstander, want Nederland staat op de achtste plaats slechts één plek hoger. Het duel in Nagoya was echter geen moment spannend. De aanvalsdruk van het Nederlands team was de ploeg uit het Caribisch gebied te machtig.

Brazilië
Brazilië is woensdag de derde tegenstander in de tweede fase, daarna volgt Servië. De eerste drie uit de poule plaatsen zich voor de Final Six.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →